• Welkom op het Leussinkbad

Over ons

Het Leussinkbad is een mooi openlucht zwembad op een unieke locatie in het Gelderse dorp Laren. Het Leussinkbad biedt voor elk wat wils. Je bent van harte welkom voor een zomers dagje uit met kinderen, maar kunt ook bij ons terecht voor zwemles, banenzwemmen, sporten in het water of één van de vele activiteiten.

De accommodatie beschikt over een wedstrijdbad, recreatiebad en een waterspeelpark voor peuters en kleuters. Er is een grote kronkelglijbaan, waar je vanaf mag als je minimaal A-diploma hebt, en een ruime familieglijbaan met uitglijbad voor jong en oud. 

Ook hebben we een geheel nieuwe en duurzame kiosk met daarin de receptie en verkoop van versnaperingen voor de kleine trek. Naast de kiosk ligt een terras en er is een overdekte loungehoek met gratis wifi. De accommodatie is mooi omringd door groen en er zijn grote zonneweides. Ook zijn er diverse schaduwplekken door bomen en schaduwdoeken en er staan verschillende speeltoestellen op het terrein.

 

Organisatie

Het team van het Leussinkbad bestaat uit een twee beheerders, bad- en kiosk personeel, een stichtingsbestuur en een groot aantal vrijwilligers voor specifieke klussen en diverse commissies. Dit enthousiaste team houdt het buitenbad mooi en veilig, én recreatief en sportief aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen.
>> Meer over organisatie

 

Vacatures

Het is leuk op het Leussinkbad! Heb je ook interesse om bij ons te komen werken, bijvoorbeeld in de kiosk of aan de rand van het bad? We hebben diverse betaalde vacatures.
>> Bekijk de vacatures

 

Vacatures

Groot team vrijwilligers

Het Leussinkbad heeft een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Van grote tot kleine klussen, er is voor ieder wel wat te doen. Bijvoorbeeld losse klusjes in het voorjaar om het bad weer mooi en klaar te maken voor het seizoen, bestuur, receptie bemensen, tuinonderhoud, helpen bij activiteiten of de bekendheid van het bad vergroten in het promoteam. 
>> Lees meer over meehelpen als vrijwilliger


Sponsor een parkbankje op het Leussinkbad!

Wij doen een oproep aan ondernemers en particulieren om een parkbankje rondom ons zwembad te sponsoren. Hoe leuk zou het zijn als je straks je eigen bedrijfsnaam op een bankje langs het zwembad ziet staan?
>> Lees meer over het sponsoren van een parkbankje


Donateurs

Het Leussinkbad heeft veel donateurs! Diverse inwoners uit Laren en omgeving dragen ons bad een warm hart toe via een jaarlijkse bijdrage. Mede dankzij hen heeft het zwembad een familieglijbaan en bijvoorbeeld een nieuwe kiosk kunnen realiseren. Wil jij ook bijdragen aan behoud van het Leussinkbad? Word dan donateur!
>> Lees meer over donateur worden


Certificaat Gezondere Sportkantine

In onze kiosk zijn diverse drankjes en versnaperingen verkrijgbaar. We vinden een gezond voedingsaanbod belangrijk voor onze bezoekers. Onze kantine werkt daarom aan een aanbod en omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, zodat klanten makkelijk gezonde keuzes kunnen maken.


We werken volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum en voeren andere andere jaarlijks een kantinescan uit. Op 12 mei 2021 ontvingen we het bronzen certificaat Gezondere Sportkantine.