• Welkom op het Leussinkbad

Henk Stegeman opent zwemseizoen Leussinkbad met openingsduik!

Henk Stegeman uit Laren had de eer om woensdag 12 mei het nieuwe zwemseizoen op het Leussinkbad te openen. Hij nam de allereerste duik van het jaar! Daarna trokken de eerste abonnees weer hun baantjes en waren er enkele spelactiviteiten voor de jeugd.

 

 

Welkom op het vernieuwde Leussinkbad!

Voorzitter Boudewijn van Breukelen heette aanwezige zwemmers en vrijwilligers van harte welkom op het vernieuwde Leussinkbad: “Het is een hele bijzondere opening, want het Leussinkbad bestaat 50 jaar! We hadden deze jubileumopening natuurlijk met honderden mensen en een groot feest willen vieren, maar dat kan helaas niet. Toch zijn we blij dat we weer open mogen!”.


Leussinkbad ontvangt bronzen certificaat Gezondere Sportkantine

De afgelopen tijd is er door het Leussinkbad in samenwerking met TeamFit gewerkt aan een gezondere sportkantine. TeamFit is een landelijk initiatief om sportkantines gezonder te maken. Marianne van Essen van Team Fit was bij de opening aanwezig om het Leussinkbad het bronzen certificaat Gezonde Sportkantine uit te reiken! 

 

Beheerder Dinande Wilgenhof en voorzitter Boudewijn van Breukelen namen het certificaat in ontvangst. Dinande: “We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezonder is, zodat klanten betere keuzes kunnen maken. We werken volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.”

 

De kantine biedt nu in elke productgroep minstens één betere keuze aan en bij de kassa staan alleen betere keuzes uitgestald. De kantine stimuleert water drinken en biedt onder meer een watertappunt. Ieder jaar wordt het aanbod in de kantine in kaart gebracht met de kantinescan. Ambitie is te streven naar een zilveren kantine waarbij we meer goede keus bieden, groente of fruit kan worden genuttigd en waarbij zelfs de aankleding van de kiosk verleidt tot een betere keuze.

 

Het certificaat heeft een mooi plekje gekregen in de nieuwe kantine!


Vernieuwd zwembad

Voorzitter Boudewijn over alle vernieuwingen op het bad: “We hebben een gloednieuw duurzaam entreegebouw waar bezoekers ook naar binnen kunnen. De nieuwe inrichting met de hoekbar geeft een professionelere uitstraling, maar het is ook een betere werkomgeving voor de medewerkers. We hebben een nieuwe koffiemachine en kunnen echt een goeie bak koffie aanbieden zodra dat weer mag!


Daarnaast heeft de waterspeelplaats voor peuters een nieuwe polyester bodem gekregen en zijn de speelelementen opgeknapt. En, de gele glijbaan is totaal gerenoveerd en niet geel meer. De glijbaan is van binnen opnieuw gelamineerd en helemaal gecoat. Ook de constructie is verstevigd en de steile trap is vervangen voor een degelijke veilige luie trap.

 

Tot slot zijn ook de bassins volledig vernieuwd. Er is als het ware een nieuwe kuip in de oude gemaakt, waardoor het bassin weer klaar is voor de volgende 50 jaar. Er is voor een witte kleur gekozen, dat geeft bij zonnig weer een hele mooie azuurblauwe kleur aan het water en voelt als vakantie!.”


Dank aan de vele vrijwilligers, sponsoring en financiële bijdragen

Al deze werkzaamheden gebeuren natuurlijk niet vanzelf. Er zijn ontzettend veel manuren nodig geweest. De voorzitter is trots op de tientallen vrijwilligers die zich al anderhalf jaar inzetten om dit allemaal mogelijk te maken en dankbaar voor de lokale bedrijven die ons ondersteund en gesponsord hebben. Ook bedankt hij Fonds 1819, hulpfonds de Berkel en gemeente Lochem die ons samen een flinke financiële injectie hebben gegeven. 

 

Boudewijn spreekt zijn grote dank uit aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. “Echt hartverwarmend! Dat is wel een applausje waard!”

 

Openingsduik door trouwe abonnementhouder

Het Leussinkbad heeft veel trouwe zwemmers en abonnementhouders. Henk Stegeman is zo'n trouwe zwemmer. In de 50 jaar dat het Leussinkbad bestaat is Henk al 49 jaar lang abonnementhouder geweest! Henk heeft de eer om het geheel vernieuwde Leussinkbad officieel te openen met een openingsduik. Voor het oog van de aanwezigen start hij op deze manier het nieuwe zwemseizoen!


De eerste banenzwemmers

Na de openingsduik stonden de eerste banenzwemmers klaar om weer hun banen te zwemmen. Het Leussinkbad heeft abonnees uit de hele regio die in het zwemseizoen zeer regelmatig baantjes komen trekken, bijvoorbeeld tijdens de zogeheten vroege vogel-uurtjes van 7.00 tot 10.00 uur. Sinds vorig jaar is online reserveren verplicht. Dat bevalt veel zwemmers erg goed. De drukte is dan heel mooi verdeeld en er kan altijd prettig gezwommen worden in eigen tempo.

Na het banen zwemmen waren er tijdens de openingsmiddag ook spellen voor de jeugd. Zij deden waterpolo en in het ondiepe bad speelden zij boter, kaas en eieren! Op de kant waren enkele kleine spellen. We hopen vanaf 19 mei weer recreatief zwemmen te mogen aanbieden, als de versoepelingen dat toelaten!


Mooi jubileumseizoen voor de boeg!

Met het nieuwe bad en ons 50-jarig bestaan hebben we een mooi jubileumseizoen voor de boeg! Op deze pagina's vind je meer informatie over onze openingstijden, zwemlessen, aquasportenen onze activiteitenagenda. Wil je reserver? Dat kan ook online:

 

>> Direct reserveren

Terug naar het nieuws overzicht