Kom aquasporten in het Leussinkbad!

Bij het Leussinkbad kun je ook aquasporten. We bieden Aquasportief, Aquajogging en Aquaspinning. Daarnaast is er een borstcrawlcursus voor volwassenen. Welke aquasport past het beste bij jou?

 

Praktische informatie

 • Lestijden 2021
  AquasportiefDinsdag19:00 - 19:45
  AquaspinningDinsdag19:45 - 20:30
   Donderdag20:00 - 20:45
   Zaterdag9:45 - 10:15
  AquajoggingVrijdag10:00 - 10:45
  KNZB BorstcrawlcursusWoensdag19:00 - 20:00
 • Tarieven: op onze pagina met tarieven vind je alle informatie over prijzen. Ook die van Aquasporten;
 • Regels in verband met corona: Om te zorgen dat het veilig is voor zwemmers en medewerkers zijn er een aantal regels waaraan je je als bezoeker moet houden.

 

AquaSportief

Elke maandagavond en dinsdagavond kun je meedoen met Aquasportief. Tijdens deze lessen variëren we in wat we doen; de ene week iets meer Aquarobics, de andere week wat meer Aquabootcamp of Aquajoggen. Geen les is hetzelfde, dus veel afwisseling.  Kortom: Lekker sportief in het water bewegen met fijne muziek!

 

AquaJogging

Elke woensdagochtend kun je meedoen met AquaJogging. Bij Aquajoggen loop je door diep water zonder de grond te raken. Je maakt bewegingen uit het langlaufen, fietsen en hardlopen en blijft drijven door een ‘wetbelt’. Een wetbelt is een brede band die je om je middel draagt. Dankzij de wetbelt blijven je hoofd en nek boven water.

 

In de lessen, die op muziek worden gegeven, komen alle spiergroepen aan bod. Een les bestaat uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down. De blessuregevoeligheid is laag doordat er geen schokbelasting is in de wervelkolom en gewrichten. AquaJogging is voor iedereen een prima methode om de algehele conditie te verbeteren. 

 

AquaSpinning

AquaSpinning is full pull spinning met extra weerstand van het water. Deze vorm van sport is te vergelijken met het gewone spinning. Maar, dankzij het water en het drijfvermogen van de deelnemers kun je bij AquaSpinning veel meer variëren met allerlei bewegingsvormen. Door de weerstand van het water is de training veel intensiever waardoor je sneller resultaat ziet. Op een aquabike kun je zowel vooruit als achteruit trappen. En daarnaast doen we ook verschillende andere oefeningen tijdens het fietsen.

 

Wil je aan je figuur werken, afvallen of na een blessure snel je conditie weer op peil brengen? Dan moet je zeker komen Aquaspinnen. Voor ouderen is AquaSspinning eveneens een prima vorm van bewegen, omdat het net als zwemmen nagenoeg blessurevrij is.

 

Let op! Voor deze activiteit is het verplicht om sportschoenen te dragen. En er zijn maar een beperkt aantal fietsen beschikbaar per les. 

 

Borstcrawlcursus KNZB

Wil jij je borstcrawltechniek verbeteren? Kom dan meedoen met de borstcrawlcursus voor volwassenen van de KNZB. In 12 weken leer je een technisch goede borstcrawl. Er zijn twee verschillende cursussen: een basis- en een gevorderden cursus. 

 

De cursus bestaat uit één gezamenlijke training per week. Deze training duurt een uur. In het Leussinkbad krijg je de training van een oud coach van het Nederlandse senioren wedstrijdzwemteam en oud jeugd bondscoach wedstrijdzwemmen, Mandy van Rooden.

 

De cursus is op woensdagavond van 19.00 - 20.00. Meer informatie over data en tijden in 2021 volgt.

>> Op de website van de KNZB vind je meer informatie over de cursus.

 

Aquasport extra goed voor je!

Nog aan het twijfelen? Dan nog even dit: wist je dat aquasport extra goed voor je is en de kans op blessures veel kleiner is dan bij andere sporten? Water ontspant je lichaam, sterkt je uithoudingsvermogen en houdt je spieren soepel. Dus meld je aan en kom ook Aquasporten bij het Leussinkbad!