• Welkom op het Leussinkbad

Aqua sporten

Bij het Leussinkbad kun je ook aquasporten! We bieden verschillende lessen aan, welke aquasport les past het beste bij jou?

De lessen starten na pinksteren.
Lesrooster aquasport 2024

Aquajogging

Maandag

20.00 - 20.45 uur

 

Vrijdag voorseizoen
Vrijdag Hoogseizoen

10.00 - 10.45 uur
10.30 - 11.15 uur

Aquaspinning

Dinsdag

20.00 - 20.45 uur

Zwemtraining

Woensdag

20.00 - 20.45 uur

Aquabootcamp

Donderdag

20.00 - 20.45 uur

Ouder&kind Bootcamp 

Vrijdag

18.00 - 18.45 uur


Tarieven: op onze pagina met tarieven vind je alle informatie over prijzen van aquasporten.

Wil je komen aquasporten? Dan moet je van tevoren reserveren. 
>> Reserveer voor aquasporten


NIEUW: 
OUDER & KIND BOOTCAMP

Ouder & kind bootcamp is een leuke sportieve activiteit. Geschikt voor het hele gezin. Tijdens de bootcamp zijn jullie samen aan het sporten, bewegen en genieten. Dit gebeurt op een leuke en speelse manier. Ondertussen werken jullie aan je conditie en kracht. Het grootste doel is plezier maken.  Onze sportdocent Rick heeft er zin in!

Heb jij juist een sportieve buurvrouw, opa of  een actief nichtje: doe dan ook mee met onze ouder & kind bootcamp o.l.v. Rick! De voorwaarde is: 1 volwassene met 1 jeugdige met minimaal diploma A. Je kunt deelnemen wanneer je kind minimaal diploma A heeft.

Zwemtraining voor volwassenen

Op woensdagavond geven we Zwemtraining! Hou je van zwemmen en wil je samen met andere zwemmers trainen om bijvoorbeeld je techniek te verbeteren, conditie op peil te houden en misschien wel sneller te worden? Of wil je juist de borstcrawl leren? Dan is de zwemtraining echt iets voor jou! Er wordt 45 minuten stevig getraind, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kan zwemmen. Zowel beginners als ervaren zwemmers zijn welkom. Er is ruimte voor het aanleren en verbeteren van de zwemslagen.

NIEUW: Zwemclinic voor kinderen

Hou jij van zwemmen? Heb je minimaal diploma A & B en wil je wel wat beter leren zwemmen,  juist nét iets sneller worden of vind je zwemmen gewoon super leuk? Kom dan naar onze zwem Clinic speciaal voor de jeugd! Tijdens deze clinic, wat start vanaf 11 juli op donderdagvond van 18.00 - 18.45 uur, werk je samen met zwemtrainer Wim in een aantal weken toe naar de 1- uursrace toe. Deze vindt plaats op 31 augustus en is voor jou en je hele gezin de leuke afsluiter van het zwemseizoen. Win jij dé zwemcup 2024??
Uiteraard kun je ook deelnemen aan deze 8 weekse clinic als je niet mee wilt doen met de 1- uursrace maar gewoon lekker wilt zwemmen Geef je snel op want zwemtrainer Wim heeft er zin in!


NIEUW: AquaFysio SOLIS

Heb jij last van je gewrichten, spieren of andere lichamelijke klachten en wil je toch vrijuit bewegen? Dan  kan AquaFysio passen bij jou!
AquaFysio is een vorm van fysiotherapie gegeven in groepsverband,in het water. Het water zorgt ervoor dat gewrichten minder belast worden. Dit resulteert er in dat jij vrijer kunt bewegen. Daarnaast is trainen in het water uitermate geschikt om je spieren soepel te houden. De oefeningen die gegeven worden zijn gericht op kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Deze oefeningen worden onder begeleiding uitgevoerd door een ervaren fysiotherapeut.
Voor deze vorm van bewegen is het nodig dat eerst een fysiotherapeut bekijkt of dit voor jou geschikt is. Een intake gesprek kun je plannen via afsprakenbureau@zorggroepsolis.nl

AquaBootcamp

Zin in een uitdagende workout? Doe dan mee met AquaBootcamp. Deze les is in samenwerking met Vitco. AquaBootcamp is een gevarieerde training in én rond het bad. Het is  een combinatie van kracht- en conditietraining. De lessen zijn zeer gevarieerd met aandacht voor spierversterkende oefeningen en spelvormen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht en diverse materialen. AquaBootcamp is zowel voor de beginnende als voor de fanatieke sporter. 

AquaJogging

Elke week kun je meedoen met AquaJogging. Tijdens het bewegen in het water voer je allerlei loopvormen uit in diep water met behulp van een wetbelt. Een wetbelt is een brede band die je om je middel draagt. De band heeft een groot drijfvermogen, zodat hoofd en nek boven water blijven, deze band kun je bij ons lenen. AquaJogging is in principe voor iedereen een goede methode om de algehele conditie te verbeteren. In de lessen, die we op muziek geven, komen alle spiergroepen aan bod.


AquaSpinning

Dit is full pull spinning met extra weerstand van het water. Deze vorm van sport is te vergelijken met gewone spinning, maar bij Aquaspinning kan je in het water veel meer variëren met allerlei bewegingsvormen. Je maakt  optimaal gebruik van het drijfvermogen. Door de weerstand van het water is de training intensiever waardoor sneller resultaat wordt bereikt.

AquaSpinning is aan te bevelen voor mensen die aan hun figuur willen werkenen ook voor hen die willen afvallen of na een blessure hun conditie weer op peil willen brengen. Voor ouderen is Aquaspinning eveneens een prima vorm van bewegen omdat het net als zwemmen nagenoeg blessurevrij is. Let op! Voor deze activiteit is het verplicht om sportschoenen te dragen.Een les is te reserveren in onze webshop, er zijn een beperkt aantal fietsen beschikbaar per les.  

Aquasport is extra goed voor je!

Nog aan het twijfelen? Dan nog even dit: wist je dat aquasport extra goed voor je is en de kans op blessures veel kleiner is dan bij andere sporten? Water ontspant je lichaam, sterkt je uithoudingsvermogen en houdt je spieren soepel. Dus meld je aan en kom ook lekker in de buiten lucht Aquasporten bij het Leussinkbad!