• Welkom op het Leussinkbad

Aqua sporten


Bij het Leussinkbad kun je ook aqua sporten!
We bieden verschillende lessen aan, welke aquasport les past het beste bij jou?

 

Praktische informatie


Lesrooster Aquasport 2023:

AquajoggingMaandag20.00 - 20.45 
 Woensdag10.00 - 10.45
AquasportiefDinsdag19.00 - 19.45 
AquaspinningMaandag10.00 - 10.45
 Dinsdag20.00 - 20.45 
Zwem trainingWoensdag20.00 - 20.45 
AquabootcampDonderdag20.00 - 20.45 
Aqua gymDinsdag10.00 - 10.30  
Tarieven: op onze pagina met tarieven vind je alle informatie over prijzen van aquasporten;

Wil je komen aquasporten? Dan moet je van tevoren reserveren. 
>> Reserveer voor aquasporten

AquaGym NIEUW!!

Dat we allemaal ouder worden, daar kunnen we niet omheen. Je wilt wel graag fit blijven en de dag zo soepel mogelijk doorkomen. Zeker vanaf je 60e doe je er goed aan regelmatig in beweging te blijven; je spieren en gewrichten zo lang mogelijk soepel te houden. In het water vervalt de zwaartekracht waardoor bewegen heel gemakkelijk gaat. Door daar oefeningen aan toe te voegen in de buitenlucht, zul je ervaren hoe effectief en leuk dat is.Tijdens de les begeleiden we iedereen vol enthousiasme met verschillende oefeningen. Allemaal op jouw eigen tempo. We werken met diverse oefeningen zoals; lopen, drijven en springen maar ook oefeningen samen. Na de les nog even gezellig napraten en de week doornemen dat kan!!
In onze nieuwe Kiosk onder het genot van een kop koffie/thee of iets anders lekkers. 

Kun je niet zwemmen? Geen enkel bezwaar. De lessen worden in ondiep water gegeven, waardoor je ook zonder zwemervaring mee kan doen.


Zwem training

Op woensdagavond geven we Zwem training! Hou je van zwemmen en wil je samen met andere zwemmers trainen om bijvoorbeeld je techniek te verbeteren, conditie op peil te houden en misschien wel sneller te worden? of juist de borstcrawl leren? Dan is de zwem training iets voor jou! Er wordt 45 minuten stevig getraind, waarbij wel iedereen op zijn eigen niveau kan zwemmen. Zowel beginners als ervaren zwemmers zijn welkom. Er is ruimte voor het aanleren en verbeteren van de zwemslagen.

AquaBootcamp

Zin in een pittige workout? Doe dan mee met AquaBootcamp deze les is in samenwerking met Vitco. AquaBootcamp is een crosstraining in én rond het bad en is een combinatie van kracht- en conditietraining. De lessen zijn zeer gevarieerd met aandacht voor spierversterkende oefeningen en spelvormen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht en diverse materialen. AquaBootcamp is zowel voor de beginnende als voor de fanatieke sporter.  


AquaSportief

De AquaSportief-les op dinsdagavond is gevuld met zeer gevarieerde activiteiten in het water. De les bestaat onder andere uit waterfitness, Aquarobic en Aquajogging. De oefeningen doen we op muziek en we richten ons op het verbeteren van de conditie en het versterken van de spieren. De weerstand van het water zorgt voor een intensieve training met een hoge vetverbranding. Kortom: Lekker sportief in het water bewegen met fijne muziek! 


AquaJogging

Elke week kun je meedoen met AquaJogging. Tijdens het joggen voer je allerlei loopvormen uit in diep water met behulp van een wetbelt. Een wetbelt is een brede band die je om je middel draagt. De band heeft een groot drijfvermogen, zodat hoofd en nek boven water blijven, deze band kun je bij ons lenen. AquaJogging is in principe voor iedereen een goede methode om de algehele conditie te verbeteren. In de lessen, die we op muziek geven, komen alle spiergroepen aan bod.

AquaSpinning

Op maandag ochtend en op dinsdagavond kun je een les AquaSpinning volgen. Dit is full pull spinning met extra weerstand van het water. Deze vorm van sport is te vergelijken met gewone spinning, maar bij Aquaspinning kan je in het water veel meer variëren met allerlei bewegingsvormen omdat de deelnemers optimaal gebruik kunnen maken van het drijfvermogen. Door de weerstand van het water is de training veel intensiever waardoor sneller resultaat wordt bereikt.
AquaSpinning is niet alleen aan te bevelen voor mensen die aan hun figuur willen werken, maar ook voor hen die willen afvallen of na een blessure hun conditie weer op peil willen brengen. Voor ouderen is Aquaspinning eveneens een prima vorm van bewegen omdat het net als zwemmen nagenoeg blessurevrij is. 

Let op! Voor deze activiteit is het verplicht om sportschoenen te dragen. En een les te reserveren in onze webshop, er zijn maar een beperkt aantal fietsen beschikbaar per les.  

Aquasport is extra goed voor je!

Nog aan het twijfelen? Dan nog even dit: wist je dat aquasport extra goed voor je is en de kans op blessures veel kleiner is dan bij andere sporten? Water ontspant je lichaam, sterkt je uithoudingsvermogen en houdt je spieren soepel. Dus meld je aan en kom ook lekker in de buiten lucht Aquasporten bij het Leussinkbad!