Kom aquasporten in het Leussinkbad!

Bij het Leussinkbad kun je ook aquasporten. We bieden Aquasportief, Aquajogging en Aquaspinning. Welke aquasport past het beste bij jou?

 

Praktische informatie

 • Lestijden 2021
  AquabootcampWoensdag19.15 - 20.00
  AquasportiefDinsdag19.00 - 19.45
  AquaspinningDinsdag20.00 - 20.45
   Donderdag20.00 - 20.45
   Zaterdag9.45 - 10.30
  AquajoggingVrijdag10.15 - 11.00
 • Tarieven: op onze pagina met tarieven vind je alle informatie over prijzen. Ook die van Aquasporten;

 • Wil je komen aquasporten? Dan moet je van tevoren reserveren. 
  >> Reserveer voor aquasporten

 • Regels in verband met corona: Om te zorgen dat het veilig is voor zwemmers en medewerkers zijn er een aantal regels waaraan je je als bezoeker moet houden.

 

AquaBootcamp

Zin in een pittige workout? Doe dan mee met AquaBootcamp op maandagavond! AquaBootcamp is een crosstraining in én rond het bad en is een combinatie van kracht- en conditietraining. De lessen zijn zeer gevarieerd met aandacht voor spierversterkende oefeningen en spelvormen waarbij we gebruik maken van eigen lichaamsgewicht en diverse materialen. Aquabootcamp is zowel voor de beginnende als voor de fanatieke sporter. 

 

AquaSportief

De AquaSportief-les op dinsdagavond is gevuld met zeer gevarieerde activiteiten in het water. De les bestaat onder andere waterfitness, Aquarobic of AquaJogging. De oefeningen doen we op muziek en we richten ons op het verbeteren van de conditie en het versterken van de spieren. De weerstand van het water zorgt voor een intensieve training met een hoge vetverbranding. Kortom: Lekker sportief in het water bewegen met fijne muziek! 


AquaJogging

Elke vrijdagochtend kun je meedoen met AquaJogging. Tijdens Aquajoggen voer je allerlei loopvormen uit in diep water met behulp van een wetbelt. Je maakt bewegingen uit het langlaufen, fietsen en hardlopen. Dankzij de wetbelt, een brede band die je om je middel draagt blijf je drijven en blijven je hoofd en nek boven water. AquaJogging is in principe voor iedereen en een goede methode om de algehele conditie te verbeteren. In de lessen, die we op muziek geven, komen alle spiergroepen aan bod.

 

AquaSpinning

AquaSpinning is full pull spinning met extra weerstand van het water. Deze vorm van sport is te vergelijken met het gewone spinning. Maar, dankzij het water en het drijfvermogen van de deelnemers kun je bij AquaSpinning veel meer variëren met allerlei bewegingsvormen. Door de weerstand van het water is de training veel intensiever waardoor je sneller resultaat ziet.  

Wil je aan je figuur werken, afvallen of na een blessure snel je conditie weer op peil brengen? Dan moet je zeker komen Aquaspinnen. Voor ouderen is AquaSspinning eveneens een prima vorm van bewegen, omdat het net als zwemmen nagenoeg blessurevrij is.

 

Let op! Voor deze activiteit is het verplicht om sportschoenen te dragen. En er zijn maar een beperkt aantal fietsen beschikbaar per les.  

 

Aquasport extra goed voor je!

Nog aan het twijfelen? Dan nog even dit: wist je dat aquasport extra goed voor je is en de kans op blessures veel kleiner is dan bij andere sporten? Water ontspant je lichaam, sterkt je uithoudingsvermogen en houdt je spieren soepel. Dus meld je aan en kom ook Aquasporten bij het Leussinkbad!