• Welkom op het Leussinkbad

Het Leussinkbad gaat weer open!

Na een winterperiode waarin ons openluchtbad een flinke renovatie en vernieuwing heeft ondergaan, zijn we blij weer gasten welkom te kunnen heten. Op 12 mei opent het bad voor banenzwemmers. Vanaf maandag 17 mei starten vervolgens de zwemlessen en aquasporten. Recreatief zwemmen kan nu nog niet. We verwachten dat met nieuwe versoepelingen dat eind mei ook weer kan.
Zo starten we een feestelijk jaar waarin we op verschillende manieren ons 50-jarig bestaan vieren! 

 

Banen zwemmen, zwemlessen en sporten

 

Banenzwemmen
Vanaf woensdag 12 mei kunnen banenzwemmers vanaf 13 jaar weer in verschillende tijdsblokken komen zwemmen. Net als vorig jaar schrijven gasten zich online in. “Veel banenzwemmers is dat vorig jaar érg goed bevallen”, zo zegt beheerder Dinande Wilgenhof, “want zo was er altijd voldoende ruimte om in eigen tempo te kunnen zwemmen.”

 

Zwemlessen en Aquasporten
Ook starten we vanaf maandag 17 mei met zwemlessen A, B, C, spetterles, snorkelen en survival. Daarnaast kun je net als vorig jaar weer volop aquasporten; AquaBootcamp, AquaSportief, AquaJogging en AquaSpinning. Wil je zwemles of volgen of aquasporten dan schrijf je online in. Bezoekers komen via een vastgestelde route het bad binnen.

 

Recreatief zwemmen
Afhankelijk van de coronamaatregelen verwachten we dat bezoekers ook weer snel recreatief kunnen zwemmen, net zoals vorig jaar. Houd onze website, nieuwsbrieven of facebook in de gaten.

 

>> Online reserveren
>> Meer informatie over coronaproof zwemmen in het Leussinkbad
 

Opening op 12 mei

Op woensdag 12 mei is de feestelijke seizoensopening! We hebben een programma dat past bij de coronamaatregelen van dit moment. Om 13.00 uur is de openingsduik. Dit jaar zal Henk Stegeman de eerste duik in het gloednieuwe zwembad nemen. Henk is abonnementhouder vanaf het eerste uur. Van alle 50 jaren van ons bestaan heeft Henk maar liefst 49 jaar een abonnement!

Dit is het programma van deze middag:
• 13.00-13.45 - Banen zwemmen vanaf 13 jaar. Inschrijving online.
• 14.00-14.45 - Spelactiviteit voor jeugd. Reserveren of aanmelden hoeft niet. Ook is er voor kleinere kinderen een spelactiviteit op de kant.
• 15.00-15.45 - Spelactiviteit voor jeugd. Reserveren of aanmelden hoeft niet. Ook is er voor kleinere kinderen een spelactiviteit op de kant.
• 16.00-16.45 - Banen zwemmen vanaf 13 jaar. Inschrijving online.
• 17.00-17.45 - Banen zwemmen vanaf 13 jaar. Inschrijving online.

 

Uitreiking bronzen certificaat 

Ook zijn we trots te kunnen vertellen dat we deze middag een bronzen certificaat uitgereikt krijgen voor onze kantine! We hebben een volgende stap gezet in ons aanbod van gezonde voeding. Wij vinden gezond eten en drinken belangrijk voor onze club, onze leden en bezoekers. Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We willen hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze maken. 

Dauwzwemmen en andere activiteiten

Op hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, organiseren we het traditionele dauwzwemmen! Tussen 6.00 en 10.00 uur kun je banen zwemmen op inschrijving, ook weer in blokken van 3 kwartier. Door de coronamaatregelen kunnen we na het zwemmen helaas niet een broodje met ei to go aanbieden.  

Naast het dauwzwemmen verwachten we dit seizoen ook weer andere activiteiten te kunnen organiseren, zoals disco-avonden, zwem4daagse en Houtdorp! En op 30 juni, de 50e dag ná onze verjaardag, organiseren we een feestelijke zwemles voor alle 50-jarigen. De eerste data zijn inmiddels vastgelegd, die vind je in onze online agenda! Meer informatie volgt later dit seizoen.

Protocollen en openingstijden online

Het Leussinkbad houdt de corona ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Aan de hand daarvan bepalen we versoepelingen en protocollen. We violgen de richtlijnen van het RIVM en de zwembadbranche. Openingstijden en protocollen zijn online te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Het Leussinkbad bestaat 50 jaar

We bestaan dit jaar 50 jaar! We vieren onze verjaardag het hele seizoen, met stukjes historie via diverse kanalen, activiteiten met feestelijke tintjes en ludieke acties voor abonnees en bezoekers. De feestelijke aanplant van de boom van Stichting Vedel was de aftrap van dit jubileumjaar.

Jaarabonnement, nu nog met korting

Met een seizoensabonnement zwem je heel voordelig, ook voor het hele gezin. Abonnementen kunnen online worden aangevraagd en tót de opening op 12 mei koop je deze mét korting.

>> Koop hier je abonnement

Terug naar het nieuws overzicht