• Welkom op het Leussinkbad

Jubileumjaar Leussinkbad vol hoogtepunten

Het Leussinkbad vierde afgelopen seizoen zijn 50e verjaardag. Ondanks de corona-maatregelen en veel regenachtige dagen, is de verjaardag niet onopgemerkt voorbijgegaan. Een jaar vol hoogtepunten.

 

Winter - Leussinkbad vernieuwd

Het allergrootste verjaardagskado was het totaal vernieuwde bad. In vele maanden zwoegen door vrijwilligers en ondernemers kregen de basins een nieuwe binnenlaag, werd het waterspeelpark voor peuters vernieuwd en is de oude kiosk volledig vervangen door een nieuw entreegebouw met grasdak.

De gele lange glijbaan kreeg een nieuwe trap en een nieuwe blauw-witte coating. Helaas leek de glijbaan door de aanpassingen sneller geworden en niet voldoende veilig. Een grote domper. Inmiddels is de glijbaan weer onder handen, deze krijgt een aangepaste bocht.

 

1 april - Boom kado

Feestelijke aanplant van een boom, geschonken door Stichting Vedel. Deze past goed binnen het herinrichtingsplan voor het zwembadterrein waar het Leussinkbad de komende jaren aan werkt. Dankjewel, Stichting Vedel!

15 april - Vernieuwd logo
Met hulp van Ovii Ontwerp heeft het oude logo een nieuw jasje gekregen. Deze kan weer jaren mee!

12 mei - Openingsduik door trouwe abonnementhouder
Henk Stegeman had de eer om het zwemseizoen te starten met een openingsduik. Henk Stegeman is één van de vele trouwe zwemmers van het Leussinkbad en is in 50 jaar maar liefst 49 jaar abonnementhouder geweest.

12 mei - Bronzen certificaat Gezondere Sportkantine
Leussinkbad ontving het bronzen certificaat Gezonde Sportkantine. TeamFit is een landelijk initiatief dat het Leussinkbad hielp om het aanbod en de uitstraling in de kantine aan te passen, zodat klanten gezondere keuzes kunnen maken.

30 juni - Uitreiking kleurplatenactie
Speciaal voor de 50e verjaardag lieten we een kleurplaat maken. Uit alle inzendingen koos de jury 5 prijswinnaars.

8 juli - Abraham & Sarah kregen zwemles
Abraham en Sarah kwamen op visite! Zij kregen zwemles van twee oud-docenten, Dinand Bleumink en Han Nijland, en kregen allerlei oefeningen om hun zwemtechniek te verbeteren en zichzelf te redden uit het water. En zoals dat met zwemlessen hoort, ze gingen met volledige kleding in het bad.

25 juni en 30 juli - Leussinkbad werd LeussinkDisco
Ouders zetten de jeugd af, de muziek ging een tandje harder en de meer dan 90 kinderen vierden feest.

Juni t/m augustus 
Een zomer vol activiteiten, zwemlessen en toffe sporten in het water. Met de (alternatieve) zwem4daagse, yoga-avond, kidsmiddagen en de 5e editie van Houtdorp Laren was er veel te doen. Leussinkbad bood daarnaast verschillende sporten en zwemlessen. Bootcamp, spinning en jogging in het water waren erg in trek, net zoals de borstcrawl-clinics.

Er werden volop zwemlessen gegeven, van spetterles en A-, B-, C-, tot snorkelen en survival en privé lessen waar nodig. Er waren vier momenten voor diplomazwemmen, waarbij 35 diploma's zijn behaald.


Najaar - Bekroning met PLUS en RABO actie
Het jubileumseizoen werd bekroond met mooie bijdragen vanuit de Rabo ClubSupport actie en de “Spaar je club gezond actie” van de PLUS. We zijn blij te zien dat zovelen het Leussinkbad een warm hart toedragen en bedanken alle stemmers. We zullen de bijdragen onder meer gebruiken voor een nieuwe waterloopmat.

 

Veel dank aan vele vrijwilligers, donateurs en sponsoren!

“Het waren enorm veel vernieuwingen en activiteiten tegelijkertijd”, zo vertelt voorzitter Boudewijn van Breukelen. “Dat was alleen maar mogelijk door de grote bijdragen en inzet van vrijwilligers, personeel, gemeente en lokale bedrijven. We mogen trots zijn op deze prestatie”.

 

Ook een steentje bijdragen?

> Vrijwilligers: Het is heel leuk om te helpen als vrijwilliger. Help bijvoorbeeld mee in het promoteam om de bekendheid van het zwembad in de regio te vergroten. Of meld je aan om mee te helpen bij een activiteit, of als klushulp voor schilderen en andere klussen om het bad weer klaar te maken voor het seizoen. Ook zoeken we nog enkele leden voor het bestuur en vrijwilligers om een ochtendje de kiosk te bemannen tijdens de vroege vogels. Lees meer over meehelpen als vrijwilliger
> Donateurs: Talloze inwoners uit Laren en omgeving dragen het Leussinkbad een warm hart toe via een jaarlijkse bijdrage als donateur. Zowel abonnementhouders als oud-zwemmers die verbonden willen blijven bij het bad. Het Leussinkbad is de donateurs heel dankbaar! Doneer jij ook mee?
> Zomerbaantje of andere functie op het Leussinkbad
Elk jaar zoekt het Leussinkbad nieuwe toezichthouders en kiosk-medewerkers. De toezichthouders krijgen een training en certificaat en worden dan ook gevraagd zich met spoed te melden. Bekijk de vacatures.
> Abonnement: Kom zwemmen! Leussinkbad heeft heel betaalbare abonnementen en vóór de start van het seizoen koop je deze zelfs voor verlaagde tarieven.

We hopen je ook dit jaar weer op het bad te mogen ontvangen! Vanaf 11 mei zijn we weer open.

Terug naar het nieuws overzicht