• Welkom op het Leussinkbad

Zesde editie van Houtdorp trekt veel enthousiaste deelnemers!

Maar liefst 186 schoolkinderen timmerden er op los tijdens Houtdorp Laren. Ze maakten creatieve huizen, hutten en schepen van pallets en ander resthout.

Veel meer deelnemers
Het huttenbouwfestijn vond al voor de 6e keer plaats op het terrein van het Leussinkbad in Laren. Het aantal deelnemers groeit elk jaar. Mede dankzij de samenwerking met RegioBank was de groei met 50 deelnemers dit jaar extra groot.
Deelnemers komen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool. Een team bestaat uit zo’n 6 á 10 kinderen en 1 of 2 begeleidende ouders. Er waren teams uit Laren, Bathmen, Almen, Lochem, Harfsen en Barchem.

Samenwerken en overleggen
Bij de start op donderdag om 10.00 uur lag er een enorme berg hout van zo’n 600 pallets en ander resthout. Een kwartier later was nagenoeg alles al weg! Het thema was reizen in de tijd en groepen mochten zelf weten wat ze maakten. Sommige groepen hadden vooraf al een bouwplan gemaakt, anderen gingen al timmerend aan de slag met het hout dat ze hadden bemachtigd. Het leverde bijzondere creaties op, van tijdreismachines tot vikingschepen en kastelen.

“Het was erg leuk! Wij hebben een huis met veranda gemaakt dat helemaal waterdicht is. Ik vond het klussen en verven allebei heel leuk.”

Quality time met m’n dochter
De begeleidende ouders vonden het zeker zo leuk als de kinderen. Eén van de bouw-papa’s: “Het is echt tof om zo samen aan de slag te zijn met m’n dochter en haar vrienden. Ik vind dat quality time.”
Hilda Braakman, nieuw in de Houtdorp-commissie, is erg enthousiast: “Heel leuk om te zien hoe gemotiveerd de kinderen zijn en hoe ze druk samenwerken en overleggen.” Pieter Lof (13) is één van de jongste vrijwilligers: “Ik heb op de eerste dag geholpen met spijkers uitdelen en vandaag met de verf. Vooral het einde was leuk, toen we de deelnemers met een tuinslang gingen schoonspuiten. Alle verf moest eraf, zodat ze schoon het zwembad in konden om te gaan zwemmen”.

Keer wat anders dan op de schermpjes
Roy Bruggink zit ook in de Houtdorp organisatie: “Het is mooi om de kinderen een keer anders te zien dan achter hun schermpjes! De verhaaltjes die ze vertellen, het bedenken en overleggen. Prachtig. Zelf zit ik ook in de bouw, dus ik vind het extra mooi om te zien.”

Deelnemer: “Het was héél leuk om samen te bouwen, ik wist niet dat we zoveel zelf konden maken!”

Vrijdagmiddag om 17.00 uur ontvingen alle deelnemers een certificaat voor de grappigste, spannendste, tofste en bijvoorbeeld leukste creatie. Vele papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere nieuwsgierigen kwamen langs om ze te bewonderen. Daarna namen deelnemers en andere zwemmers een duik in het zwembad tijdens de afsluitende discoavond.

Leuk zwembad in Laren
Met de DJ, lekkere drankjes, snackwagen en het mooie weer werd het nog een lange en gezellige zomeravond op het zwembad in Laren. Eén van de bouw-mama’s deed voor het eerst mee. Ze woont al 14 jaar in Lochem en was verrast door het Leussinkbad. “Wat een leuk zwembad hier in Laren, we waren hier nog niet eerder geweest!”.

En wat de kinderen nou het allerleukst vonden van twee dagen Houtdorp? “Houtdorp!!”

Inzet van veel sponsoren en vrijwilligers
Voor Houtdorp is veel hout en ander materieel nodig. Van spijkers tot verf, van hout tot zaagmachines, van rijplaten tot tenten, alles wordt door Larense ondernemers gesponsord of uitgeleend. Juist nu grondstoffen zo schaars en duur zijn, is het geweldig dat zoveel bedrijven toch weer aan Houtdorp dachten.

Volgend jaar weer
In 2023 is de zevende editie. ook weer op de laatste twee dagen van de schoolvakantie. Zet 'm vast in je nieuwe agenda en volg HoutdorpLaren op Facebook, Instagram en via de nieuwsbrief van het Leussinkbad.

Houtdorp aftermovie 2022
Bekijk hieronder onze houtdorp aftermovie 2022. En bekijk hier het filmpje dat de Stentor heeft gemaakt over Houtdorp 2022.

 

Terug naar het nieuws overzicht