• Welkom op het Leussinkbad

De Zwemvierdaagse met Wietske uit Harfsen!

Wietske Wolters woont met haar gezin in Harfsen en hebben we gesproken over de Zwemvierdaagse!

Hoelang doe je al mee?
Als kind deed ik al mee vanaf dat ik mijn zwemdiploma had, met mijn 6de a 7de. Ik heb toen heel wat jaren achter elkaar mee gedaan, tot ongeveer mijn 14de. Daarna heb ik een tijdje niet meer mee gedaan met de zwemvierdaagse. Toen onze oudste, Jens, zijn A en B diploma had gehaald, zijn we weer als gezin gestart met de zwemvierdaagse. Ook onze jongste Jinte is met de spettervierdaagse begonnen en mag dit jaar voor het eerst mee doen met de zwemvierdaagse, met 10 banen zwemmen.

Waarom doe je mee?
De zwemvierdaagse is altijd enorm leuk en gezellig. Vroeger heb ik dit zelf als kind als een erg leuke tijd ervaren en dat wil ik mijn kinderen ook graag mee geven. Mijn ouders zijn ook nog betrokken bij de organisatie van de zwemvierdaagse. Mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers elke keer weer willen helpen! Met de kinderen hebben we het er ook over als het niet gaat, dat het samen wel lukt. Hoe geweldig om te zien dat ze zich inzetten en doorzetten om hun banen te kunnen zwemmen.
Kun je de sfeer beschrijven van zo’n zwemvierdaagse week?
Voor de start van de avond is het weleens rennen en vliegen om het logistiek allemaal rond te krijgen, maar dit is het meer dan waard. Het is gezellig versierd op het zwembad, er worden leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen en ook qua eten zijn er lekkere dingen geregeld. Het is mooi om te zien dat jong en oud samen met elkaar zwemmen. Het is laagdrempelig en iedereen is aan het einde van de week trots op zijn/ haar medaille. Wat het ook bijzonder maakt is dat je veel oude contacten tegenkomt op het zwembad en je weer leuk kan bijpraten.

Bewaar je al je medailles?
Ja, ik heb alle medailles nog bewaard. De medailles van vroeger liggen allemaal op zolder. Toen ik weer met de kinderen ben gestart met de zwemvierdaagse ben ik weer opnieuw gaan tellen met de medailles, deze liggen allemaal met trots beneden in de kast.

Heb je nog tips?
Gewoon meedoen met het hele gezin. Het is een leuke ervaring, het is gezellig en het blijven zwemmen en bewegen is goed voor jong en oud. Wij maken steeds weer nieuwe herinneringen met de kinderen. Wat ook prettig is dat ze een extra avond hebben, zodat je ook mee kan doen als je een avond niet kan komen zwemmen, dus dat moeten ze er in houden!

Wietske bedankt en tot volgende week!

Terug naar het nieuws overzicht