• Welkom op het Leussinkbad

Brandweeroefening op het Leussinkbad

Op dinsdag 4 juni werd onze kioskmedewerker door een oplettende bezoeker geattendeerd op rookontwikkeling bij de machinekamer van het Leussinkbad. Onze medewerker is gaan kijken en heeft vervolgens direct hoofd BHV ingeschakeld. Samen zijn zij overgegaan tot ontruiming van het Leussinkbad door de ontruiming om te roepen. Er waren op dat moment een aantal jongeren in het water, wat koffiedrinkers op het terras en een paar bezoekers in de kleedkamer. Hoofd BHV is met alle bezoekers naar de verzamelplek gegaan, waar vervolgens warmtedekens zijn uitgedeeld. Deze ontruiming verliep soepel, rustig en voorspoedig.

Op straat werd de brandweer ontvangen door onze kioskmedewerker en geïnformeerd over de situatie. Inmiddels was er ook groen/gele rookontwikkeling te zien rondom het zwavelzuurhok. De brandweer is vervolgens in actie gekomen en heeft uiteindelijk 2 medewerkers gevonden in de technische ruimte. Deze zijn door de brandweer in veiligheid gebracht.

Na de oefening hebben alle medewerkers van het Leussinkbad uitleg gekregen, middels een mooie demonstratie, over wat gevaarlijke stoffen kunnen doen als ze samenkomen. Al met al een erg leerzame oefening!

Elk jaar organiseert het Leussinkbad samen met brandweer Laren een dergelijke oefening; wij bedanken de brandweer Laren ook dit jaar weer voor de prettige samenwerking!Terug naar het nieuws overzicht