• Welkom op het Leussinkbad

Zwemles in het Leussinkbad

In ons waterrijke land stellen we hoge eisen aan zwemveiligheid. Iedereen die in het water terecht komt, moet zichzelf kunnen redden. En hoe bereid je je daarop voor? Met zwemles.

Een kind is veilig als het in bezit is van het A,B, én C diploma. 
Wij gaan ook in 2024 zwemlessen geven voor diploma A, B en C maar ook zeemeermin/man en opfris lessen aanbieden 

 Wil jij verzekerd zijn van een plekje bij ons op zwemles meld je dan nu alvast aan.
De lestijden worden ongeveer in April bekend gemaakt.

Geef je kind nu op voor zwemlessen via zwemles@leussinkbad.nl.
  

Praktische informatie

 Lestijden

We bieden diploma A start en A gevorderd 3x per week aan. Diploma B en C 2 keer per week. 
Om de voortgang erin te houden is het wenselijk om zo vaak mogelijk te komen.

In het voorseizoen zijn de zwemlessen voor de kinderen die zwemmen in niveau A start 30 minuten en alle andere lessen duren 45 minuten.
In het hoofdseizoen gaan de zwemlessen voor A start ook naar 45 minuten.

De lessen starten vanaf mei 2024.
(Later instromen is in overleg mogelijk)

Tijdens de zomervakantie (hoogseizoen) verplaatsen de lessen naar de ochtend deze zullen tussen 8.00 en 11.30 uur zijn. 

De spetter les en zeemeermin lessen zijn los te doen, dus 1x mee doen kan ook!


Ouders/verzorgers verzoeken we met klem om op tijd te komen in verband met de planning. Verder is er rondom en tijdens de lessen geen mogelijkheid om met ouders/verzorgers de lessen of voortgang te bespreken. Voor vragen kunnen ouders/verzorgers altijd een e-mail sturen naar zwemles@leussinkbad.nl, waarna we antwoord geven via e-mail of plan een belafspraak in bij de receptie.

 

Groepsgrootte

Onze lesgroepen hebben een maximale grootte:
- Voor de groepen tot A is dat 10 kinderen per niveaugroep.
- Voor de B- en C-groepen is dat 10 à 12 kinderen.

De lesgroepen starten bij minimale deelname van 5 kinderen.
Soms hebben we 2 lesgroepen per niveau.

 

Tarieven

Een losse zwemles  € 6,80,- *
10 rittenkaart  €  57,- *
Inschrijfgeld € 12,50
Diplomazwemmen€ 15,50
Zeemeermin les zonder eigen materiaal€12,-
Zeemeermin les met eigen materiaal    €10,-

 

* Let op! Deze prijzen zijn exclusief geldig toegangsbewijs voor het zwembad (abonnement, 10-badenkaart of los entreekaartje).

 

Diplomazwemmen 
Dit wordt in April 2024 gecommuniceerd

 

Aanmelden 
Aanmelden kan via zwemles@leussinkbad.nl. Ook voor meer informatie over de zwemlessen kunt u contact opnemen met zwemles@leussinkbad.nl / Elvira Kuilman.

 

Wat leren de kinderen in de lessen?

 

Opfris zwemlessen 
In 3 zwemlessen van 45 minuten is er aandacht voor de zwemslagen, survival elementen en zwemmend redden waardoor kinderen zwemveilig op vakantie kunnen. De cursus is bedoeld als opfriscursus voor kinderen die al in het bezit zijn van de zwemdiploma's ABC.

 

Diploma A
Plezier, spelen en leren gaan hand in hand. De groepjes zijn daarom klein. In de startgroep zitten niet meer dan 10 kinderen. We begeleiden de kinderen in hun eigen tempo stapje voor stapje van ondiep naar diep water. Zo leren ze vertrouwen op wat ze al kunnen. Je kind stroomt door naar een volgend niveau in zijn of haar eigen tempo.

>> Meer informatie over het A-Diploma 

 

Diploma B
In de zwemlessen voor het B-diploma ontwikkelt je kind de zwemveiligheid en zwemvaardigheid nog beter. Langere afstanden, met kleren aan onder een mat door durven zwemmen: de kinderen worden er sterker van, meer vertrouwd met en daardoor veiliger in het water. Bovendien blijven ze vaardig door regelmatig oefenen. Dat is nodig omdat de kinderen vaak nog erg jong zijn. Een B-diploma biedt gegarandeerd meer zekerheid.

>> Meer informatie over het B-Diploma. 

 

Diploma C
Met het behalen van diploma C maakt je kind het zwem-ABC compleet. Dan voldoet hij/zij volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid aan de Nationale Norm Zwemveiligheid in Nederland. Je kind kan op een veilige manier bewegen en recreëren. Niet alleen in een zwembad met attracties, maar ook in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals in recreatieplassen of bredere sloten of vaarten (behalve in de zee). Koprollen, zwemmen met een jas aan en verschillende survivalonderdelen zijn zo maar enkele vaardigheden die je kind leert. Een hele uitdaging!
>> Meer informatie over het C-Diploma. 

 Spetterles (in overleg bij minimaal 5 kinderen)

Spetterles is voor kinderen van 3,5 tot 4,5 jaar. Het is een goede en leuke voorbereiding op de eerste zwemles. Stap voor stap laten we het kind aan water wennen. In een klein bad leren drijven, springen, spelen en je veilig leren bewegen. Zo is de eerste zwemles straks een stuk minder spannend. Een half uur lang kunnen ze lekker bewegen, plezier maken en hun energie kwijt! 

Ouder en peuter-/kleuterzwemmen (in overleg bij minimaal 5 kinderen)
Kenmerkend bij het ouder en peuter-/kleuterzwemmen is dat zowel ouder én peuter/kleuter samen actief zijn in het water. Spelenderwijs ontdekt en leert het kind om te gaan met de vele facetten die het water biedt. Kleuters die aan het Ouder en Kind zwemmen deelnemen raken niet snel meer in paniek als ze onverwachts in het water vallen. Ook zijn ze meer watervrij en hebben daardoor een grote voorsprong als ze aan de reguliere zwemlessen beginnen.

Voor wie: 1 ouder met 1 peuter/kleuter in de leeftijd van 2,5 jaar tot 3,5 à 4 jaar 

 

 

Goed om te weten

 

De juiste zwemkleding
We zijn een buitenbad. Hoewel het water wordt verwarmd tot 23,5 graden ervaren sommige leerlingen de omstandigheden als koud. Vooral bij een buitentemperatuur beneden de 20 graden. Is het kouder dan 20 graden? Dan adviseren wij om boven de gewone zwemkleding een wetsuit te dragen. Is de temperatuur weer boven de 20 graden? Dan heeft alleen zwemkleding de voorkeur. Een wetsuit helpt een kind namelijk drijven. Wanneer hij of zij te lang en te vaak in een wetsuit oefent, is het lastiger om zonder wetsuit goed te zwemmen.

 

Privélessen
De kinderen kunnen altijd extra les krijgen in de vorm van privéles. Deze lessen duren 30 minuten. Plan deze lessen niet vlak voor of vlak na de gewone les in vanwege de concentratieboog en de mogelijke kou. Voor prijzen van een privéles kunt u mailen naar zwemles@leussinkbad.nl 

 

Kijken bij de zwemlessen
- De eerste les van de maand is kijkles. Dit moment is bedoeld om ouders te informeren over de voortgang van hun kind.
- Met de kijklessen geven de lesgevers aan wat de kinderen globaal allemaal oefenen. Wil je als ouder de lesgever wat nader spreken? Dan kun je in de kiosk of via e-mail een terugbelverzoek laten neerleggen.
- Tijdens alle andere momenten van de zwemles verzoeken we ouders onder de overkapping of op het terras plaats te nemen en zich niet te bemoeien met de zwemles.

 

Proef- en afzwemmen
Het proefzwemmen voor het diploma gebeurt een aantal lessen voor het echte diplomazwemmen. In deze week informeert ons team de ouders/verzorgers of het kind wel of nog niet klaar is voor het afzwemmen.

 

Er zijn minimaal 2 zwemonderwijzers aanwezig. Eén zwemonderwijzer heeft een organiserende rol en de andere beoordeelt de zwemresultaten. Vaak is er ook een afgevaardigde van de Nationale Raad Zwemdiploma’s (NRZ) aanwezig. De NRZ is de instantie die toezicht houdt op het kwaliteitsniveau van het diplomazwemmen.