• Welkom op het Leussinkbad

Verduurzaming Leussinkbad

Het Leussinkbad gaat verduurzamen. Het klimaat verandert, de energietransitie is in volle gang en energie is flink duurder geworden. Daarom hebben wij het streven om volledig gasloos te worden en het bad en douches volledig te verwarmen op basis van solar disks in combinatie met een warmtepomp. Voor de warmtepomp en al ons overige stroomverbruik gaan we zonnepanelen plaatsen.

Afgelopen jaar hebben we onderzocht wat er allemaal nodig is voor de gewenste verduurzaming. We hebben met diverse leveranciers en adviseurs gesproken over de verschillende technische mogelijkheden. Ook zijn we in nauwe afstemming met de gemeente, onder andere over de plek waar de warmtepomp en de panelen kunnen komen. We hebben veel varianten onderzocht en een plan gemaakt hoe dit alles eruit moet komen te zien. Al met al is het een mooi maar ook heel groot project wat forse inspanningen zal vragen van dezen en genen en ook aanpassingen vraagt op het terrein rondom het Leussinkbad.

De werkzaamheden zullen komende maanden plaatsvinden. Helaas zal de warmtepomp dit jaar nog niet op volle kracht kunnen draaien, aangezien we een zwaardere aansluiting nodig hebben, die de netbeheerder niet op korte termijn kan leveren.

Het is natuurlijk onze bedoeling om tijdig klaar te zijn voor de opening van het nieuwe seizoen, dat dit jaar gepland is op zondag 5 mei. We gaan daar ontzettend ons best voor doen!

Terug naar het nieuws overzicht