• Welkom op het Leussinkbad

Timmeren aan een houten dorp!

In de laatste week van augustus was de vierde Houtdorp Laren! Twee dagen lang galmde het timmergeluid en kindergelach over de ligweide van het Leussinkbad.

Jaarlijks huttenbouwfestijn voor de hele regio

Het is al de vierde keer dat we het huttenbouwfestijn organiseerde bij het Leussinkbad. Er deden dit jaar maar liefst 135 kinderen mee uit groepen 4 tot en met 8 van de basisschool. Niet alleen Laren was vertegenwoordigd, maar de kinderen kwamen uit de hele regio zoals uit Harfsen, Lochem en Zutphen.

Geweldig, al dat getimmer!

De groepen van gemiddeld 8 kinderen en een begeleider werkten keihard! Van grote afstand kon je het getimmer al horen. Een lawaai, zo zou je verwachten. Maar nee hoor. De organisatie heeft het zelfs over de Hamersymfonie! “Geweldig, al dat getimmer”.

Houten dorp!

De groepen mochten zelf weten wat ze gingen maken. Het thema LeussinkBeach leverde dan ook verschillende gave houten creaties op. De kinderen bleken heel fanatiek. Ze bleven maar materiaal aanslepen en de bouwsels werden mooier en mooier. Er ontstond een waar houten dorp.

Relaxed

Toch was het ook heel relaxed op het terrein. De zin om wat gaafs te bouwen, het zorgvuldige overleggen en de samenwerking van kinderen en begeleiders leverde een heel relaxte sfeer en topresultaat. Je kon zelfs zien dat sommige bouwers meer ervaren worden en steeds degelijker bouwen! Rowan Platerink: “Het was cool dat de pallets zo licht waren. Mijn hut had een bed met balken over de breedte met gaten er in die we opgevuld hebben.”

Genieten

"Morgen mag ik weer!" en "genieten!" waren veelgehoorde uitroepen van kinderen en hun begeleiders. Na twee dagen arbeid ontvingen alle deelnemers een certificaat. Ook konden ze nog een duik nemen in het zwembad tijdens de afsluitende discomiddag met DJ. Daarna mochten (groot)ouders en verzorgers de bouwsels komen bewonderen: ze werden trots ontvangen door de kinderen, begeleiders én vrijwilligers.

Dank aan de vele sponsoren en vrijwilligers

Voor Houtdorp is veel materiaal en materieel nodig. Die worden voor een heel groot gedeelte gesponsord door de Larense ondernemers. Van hout en spijkers tot verf, van rijplaten tot zaagmachines, alles wordt naar het zwembad gebracht en uitgeleend. En daar stonden de afgelopen week ruim 35 vrijwilligers klaar om alles op en af te bouwen, voor te bereiden en uit te delen. De organisatie dankt ook via deze plek de sponsoren en vrijwilligers van harte.

Volgend jaar 5 jaar!

In 2021 is de vijfde -en dus speciale- editie van Houtdorp Laren. Ook weer op de laatste twee dagen van de schoolvakantie. Zet 'm vast in je nieuwe agenda, like HoutdorpLaren op facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Leussinkbad. Dan blijf je goed op de hoogte.

Getimmer horen?

Wil je het getimmer meeluisteren en de bouwsels bewonderen? Check de film:

 

Terug naar het nieuws overzicht