Donatie van Rabobank Noord - en Oost Achterhoek


Rabobank bestaat dit jaar 125 jaar en heeft een eenmalige extra bijdrage ter beschikking gesteld om te investeren in lokale duurzaamheidsoplossingen en projecten. Wij hebben een verzoek ingediend voor een bijdrage aan de duurzaamheidsmaatregelen die op stapel staan. Reden daarvoor is niet alleen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook het harde feit dat het Leussinkbad met de huidige energieprijzen niet meer kan opereren binnen de huidige financiële kaders.

De afgelopen anderhalf jaar hebben we benut voor grondige voorbereiding en hebben we een uitgebreide analyse uitgevoerd naar mogelijke oplossingsrichtingen voor zowel warmte als elektriciteit. Samen met diverse leveranciers en de gemeente hebben we onderzocht wat de beste oplossing biedt en kunnen we hopelijk spoedig de stap maken naar uitvoering. We hebben kort samengevat gekozen voor een combinatie van maatregelen waaronder een warmtepomp en zonnepanelen waardoor het Leussinkbad energieneutraal wordt! En als bonus nog groener.

De totale investering is aanzienlijk en dat kan het Leussinkbad niet alleen dragen. Onder het motto “Samen verduurzamen” heeft Leussinkbad een donatie gevraagd in de vorm een Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. Wij zijn zeer verheugd mede te delen dat het Leussinkbad van Rabobank Noord- en Oost Achterhoek een donatie van € 12.500,- ontvangt.

Terug naar het nieuws overzicht