• Herfst. Stilte op het Leussinkbad?

Herfst. Stilte op het Leussinkbad?

Het zwemseizoen zit er op. In mei gaat het Leussinkbad weer open. Betekent dat dat het nu stil is op het bad? Niet helemaal. Het winterseizoen staat volop in het teken van nieuwe plannen.

Terugkijken op een geweldig seizoen
Het najaar is voor veel betrokkenen de tijd om even bij te komen. Het bad- en kioskpersoneel is voorlopig uitgewerkt. De commissies evalueren de successen en verbeterpunten. De laatste nieuwsbrief en stukjes voor Laren Magazine worden geschreven. De tuinmannen maken het groen winterklaar.

Iedereen is het eens, het was een mooi seizoen! Velen kwamen sporten, verkoeling zoeken, chillen met vrienden en deelnemen aan toffe activiteiten zoals de Zwem4daagse en Discozwemmen. De opening met de burgemeester was drukbezocht, de kronkelglijbaan was weer open, de actie School van de Week voor basisscholen was een succes en de nieuwe kiosk functioneert geweldig.

Regionale functie
Opnieuw trok het Leussinkbad meer toeristen en gezinnen uit de omgeving. De afgelopen jaren is actief ingezet op een grotere bekendheid, door actieve berichtgeving via VVV en regionale media, verbeterde website en social media, korte lijnen met Lochemse basisscholen en activiteiten zoals Houtdorp en Discozwemmen. Ook de samenwerking met RegioBank past in deze strategie. RegioBank biedt nieuwe rekeninghouders een jaarabonnement voor het Leussinkbad en sponsorde Discozwemmen en Houtdorp.

Inzetten op duurzame energie
Ondertussen kijken betrokkenen alweer volop vooruit. Duurzame energie is hét aandachtspunt voor de komende jaren. Het bestuur zit volop in een uitdagende zoektocht en komt graag in contact met ondernemers en anderen die kunnen helpen met bijvoorbeeld technisch advies en sponsoring.

Ook de werving van personeel en vrijwilligers start alweer. Lijkt het jou leuk om te helpen met losse klusjes, bestuur, activiteitencommissie of bij de zichtbaarheid van het bad? Of denk je over een (bij)baan als toezichthouder of in de kiosk? Het Leussinkbad komt graag met je in contact.

Terug naar het nieuws overzicht