• Welkom op het Leussinkbad

Gemeente akkoord: we starten met nieuwe kiosk!

Het gaat goed met de aanpassingen aan het Leussinkbad! De bassins, in het najaar volledig gerenoveerd, zijn klaar. Ondertussen is de gemeente definitief akkoord gegaan met ons investeringsplan en bijbehorende financieringsaanvraag. Dus nu kunnen we volop verder met de grote ‘make-over’ van het Leussinkbad.


Gele glijbaan en andere speelmogelijkheden

We zijn heel blij dat de gele glijbaan kan worden gerenoveerd. We passen de trap aan en ook de glijbaan zelf. We gaan er vanuit dat bezoekers de glijbaan in 2021 weer kunnen gebruiken.

Ook het waterspeelpark voor de peuters pakken we aan. Deze krijgt een nieuwe vloer. Verder ontvingen we Via ClubSupport van de Rabobank in november € 2.083,44! Dit bedrag gebruiken we voor extra vermaak op ons zwembad. Hoewel er al veel te spelen is, sparen we voor natuurlijke speelelementen. Zo breiden we de speelmogelijkheden verder uit.


Nieuwe kiosk: koel, duurzaam en nieuwe stijl!

Naast de genoemde renovaties hadden we nog een grote wens: het vervangen van de kiosk. Het ‘houten hutje’ was sterk verouderd en niet meer koel te houden tijdens de warme zomerdagen. Het is gelukt om ook een nieuwe kiosk gefinancierd te krijgen! De oude kiosk is inmiddels gesloopt en Meutstege is gestart met de bouw van de nieuwe.

De nieuwe kiosk wordt wat groter dan de vorige. Er komt een groen dak op het entreegebouw om regenwater op te vangen en voor koeling te zorgen in het pand. Het dak loopt schuin omlaag naar zwembadzijde, waar openslaande deuren komen naar het terras. Er komt ruimte voor een bar en met slecht weer kunnen gasten binnen zitten. De hele sfeer en uitstraling wordt anders; met duurzame materialen, prettige isolatie en veel ruimte.

Voorzitter Boudewijn van Breukelen: “We hopen op termijn ook het terras te kunnen verfraaien en de horeca wat uit te breiden, zodat bezoekers er bijvoorbeeld ook een lekkere cappuccino kunnen drinken. Eerste prioriteit is echter om de warmte buiten te houden, zodat medewerkers in aangename temperaturen kunnen werken. Ook wordt de kiosk rolstoeltoegankelijk.”


Financiering uit vele kanten

We zijn heel dankbaar voor de inzet van diverse partijen om de financiering van alle plannen voor elkaar te krijgen. We gaan in totaal bijna een half miljoen euro investeren. De gemeente financiert daarvan ongeveer één derde. Daarnaast komen bijdragen uit eigen reserveringen van het Leussinkbad, Fonds 1819, Hulpfonds de Berkel dat bijdraagt aan het groendak, en subsidies.


Kom je ook een middagje helpen?

De grote bouwprojecten en renovaties zijn uitbesteed aan professionele bedrijven, waar mogelijk uit Laren. Daarnaast blijven allerlei kleine en grote klussen over die we zelf doen.


Wil jij de komende maanden ook eens een middagje komen helpen? Vind jij het leuk om te slopen, schilderen, graafwerk te verrichten of creatieve klusjes te doen? Er is voor iedereen wel wat te doen. We klussen op zaterdagen en soms op een doordeweekse dag. Dat doen we in kleine groepjes, op voldoende afstand en in principe in de buitenlucht.
Jong, oud, klein of groot, we zijn blij met iedereen die - al is het een paar uurtjes - kan en wil helpen!


Vragen of interesse? Stuur dan een mail naar info@leussinkbad.nl. Dinande zal dan laten weten wanneer klussen gepland zijn en dan kun je zelf aangeven of het past. Je doet de bezoekers van het Leussinkbad een groot plezier.

Terug naar het nieuws overzicht