• Welkom op het Leussinkbad

Familie Janssen opent het zwembad met openingsduik!

De familie Janssen uit Laren had de eer om zaterdag 30 mei het Leussinkbad te openen! Papa Mattijs en mama Lonneke namen samen met hun kinderen Liam, Evi en Mika de allereerste duik van het jaar. Ook de blauwe familieglijbaan werd door het gezin weer geopend voor het seizoen. Voor de kinderen was het magisch, het hele zwembad voor hen alleen. “Dit was écht leuk!” bleef Mika maar herhalen, “vooral die blauwe glijbaan!” 

 


De eerste banenzwemmer van het seizoen

Na de openingsduik stonden de 10 allereerste banenzwemmers van het seizoen op de stoep. Onder hen vooral abonnementhouders die al vele jaren trouw hun banen komen zwemmen.

 

Maar, er zijn ook nieuwe abonnees! De heer Snetselaar uit Harfsen vertelt: “Ik heb pas kort geleden een abonnement gekocht! Ik ben net met pensioen en mijn voornemen is om minimaal 3x in de week te komen zwemmen. Mijn vrouw heeft vorig jaar met de vroege vogels meegezwommen en dat beviel haar erg goed. Wat fijn is aan dit bad? Nou, het is natuurlijk een heel mooi bad, maar ook vinden we de tijdstippen heel fijn en het schappelijke tarief. Voor vroege vogels zwemmen en voor 65+ers zijn de prijzen gereduceerd”.

 

Ook de vader van beheerder Dinande is een vroege vogel

Onder de gasten is ook de vader van beheerder Dinande Wilgenhof: “Ik was er als de kippen bij toen er gereserveerd kon worden. Vorig jaar heb ik bijna dagelijks gezwommen. Meestal maar 10 baantjes hoor, ik ben er zo weer uit!”

 

Zin om te zwemmen

Ook Veerle Smit is er, samen met haar ouders. Ze woont eigenlijk op kamers in Rotterdam, maar als ze hier bij haar ouders is gaat ze nog altijd vaak zwemmen. “We hebben een gezinsabonnement, dus ik kan altijd mee. Toen de nieuwsbrief kwam over de opening van het bad, heb ik ons meteen ingeschreven.” Ook Harmke Oudenampsen had er weer zin in. “Ik ga vaak meerdere malen per week. Toen de nieuwsbrief kwam heb ik me meteen ingeschreven. Heerlijk.”

 

Protocollen werken goed

Geheel volgens protocol hadden alle bezoekers hun badkleding al aan onder de kleren. Via de gemarkeerde route lopen én zwemmen bezoekers elkaar niet tegen het lijf.

 

Beheerder Dinande Wilgenhof: “Echt gaaf dat we weer open kunnen, na al dat harde werken en nadenken over protocollen. Het is ook wel een beetje spannend. Ik ben vooral benieuwd of het gaat lopen zoals we – noodgedwongen – op papier hebben uitgedacht. Dat verandert trouwens heel snel, verwachten we, want de verschillende zwemstappen zullen elkaar waarschijnlijk vrij snel opvolgen.”

 

Deze week is alles goed verlopen. De eerste ervaringen zijn positief en ook landelijk zijn de ontwikkelingen goed. Daarom zullen we zoals verwacht vanaf 8 juni doorgaan naar de volgende fase in onze versoepeling. De aantallen bezoekers per tijdsblok gaan iets omhoog en ook starten we met de zwemlessen en aquasporten! 

 

Wil je meer weten over onze protocollen, roosters en reserveren?
>> Lees dan verder op onze pagina over coronaproof zwemmen in het Leussinkbad.

 

Nieuwe toezichthouder op het bad

Dinande krijgt dit jaar ondersteuning van onder meer Tirza Kruk. Tirza is een nieuwe toezichthouder en gaat onder andere verschillende zwemlessen geven. “Ik heb er veel zin in. Ik ben zo vaak wezen klussen en eindelijk zijn we nu dan open!”

Terug naar het nieuws overzicht