• Welkom op het Leussinkbad

Er wordt flink geklust op het bad

Na de allerlaatste zwemdag van het seizoen op 5 september zijn vrijwilligers en ondernemers op het Leussinkbad direct gestart met de renovatie van de bassins. Deze zijn na 50 jaar hard toe aan een nieuwe binnenlaag. “Want”, zo zegt bestuurslid Boudewijn van Breukelen, “de grote baden zijn zo lek als een mandje.

Door de jaren zijn de baden steeds meer gaan lekken en zo verliezen we water. Dat water is ook nog eens behandeld en verwarmd, dat is dus kostbaar en niet duurzaam. De grote baden krijgen nu geheel nieuwe coating aan de binnenkant. Eigenlijk komt er een nieuw bad binnen het bestaande bad. Zo kunnen we weer 30 jaar vooruit!”

 

Gele glijbaan

Ook de gele glijbaan moet grondig worden aangepakt. Zowel de trap als de glijbaan zelf vraagt een renovatie. We hopen dat in de winterperiode te kunnen financieren en realiseren, zodat de glijbaan in 2021 weer kan worden gebruikt.

 

Natuurlijke speelelementen

Hoewel kinderen al veel te spelen hebben in en rond het zwembad, wil het Leussinkbad graag blijven investeren in goede speelmogelijkheden. Daarom spaart het Leussinkbad voor natuurlijke speelelementen en deed daarvoor mee aan de actie ClubSupport van de Rabobank. Ook het peuterbad, ook wel waterspeelpark, krijgt een grote beurt. 

 

Hulp gezocht voor grote wens: vervangen kiosk

Naast de genoemde renovaties is er nóg een grote klus die inmiddels hoog bovenaan het klussenlijstje staat: het vervangen van de kiosk. Ons ‘houten hutje’ is sterk verouderd, tijdens warme zomerdagen is het er bijvoorbeeld niet koel te houden voor onze medewerkers. Het Leussinkbad is bezig middelen te verwerven en uitvoering te organiseren. Graag komen we in contact met mensen of bedrijven die het zwembad hierbij verder kunnen helpen.

 

App-groep voor vrijwilligers

Deze opknapbeurt vraagt veel geld en inzet van vrijwilligers en bedrijven rondom Laren. De gemeente Lochem kijkt actief met het Leussinkbad mee naar de financiering van de noodzakelijke renovaties.


Voor klussen is er een actieve groep vrijwilligers. Er is een app-groep opgericht met mensen die bereid zijn om wat klussen te doen op het bad. Telkens als er handjes nodig zijn, komt dat op deze app te staan en kunnen mensen zich aanmelden. Dat werkt heel goed. Je bent van harte welkom ook lid te worden van deze app groep. Het klussen is leuk en je doet de bezoekers van het Leussinkbad een groot plezier. Je kunt je aanmelden voor de appgroep via: info@leussinkbad.nl

Terug naar het nieuws overzicht