• Welkom op het Leussinkbad

Zwembad in stappen open vanaf 30 mei

Het Leussinkbad gaat weer open! Na het onzekere voorjaar zijn we heel blij dat we weer gasten welkom kunnen heten. Alles gaat dit jaar wel anders dan anders. Op 30 mei openen we voor banenzwemmers. Daarna bouwen we bezoek voorzichtig en met kleine stappen verder uit.

 

Banen zwemmen in blokken

Vanaf zaterdag 30 mei kunnen banenzwemmers in verschillende tijdsblokken komen zwemmen. In eerste instantie met maximaal 10 gasten per tijdsblok. Zij schrijven zich in voor één van de blokken en betreden via een vastgestelde route het bad. Gaat deze eerste stap goed, dan kan het aantal gasten per tijdsblok iets omhoog. Vanaf dat moment kunnen ook verschillende aquasporten en enkele zwemlessen beginnen.


Als alles voorspoedig verloopt, willen we het verder uitbouwen. Dan komt er ook - beperkt - ruimte voor recreatief zwemmen. Net als banenzwemmen zal dat in tijdsblokken gaan. We starten met jeugd van 8 t/m 12 jaar.

 

Aanpak, protocollen en roosters op de site

De aanpak is ontwikkeld op basis van algemene hygiëne maatregelen en specifieke richtlijnen die samen met de zwembadbranche zijn opgesteld. De exacte protocollen, roosters en wijze van reservering vind je op onze pagina over coronaproof zwemmen. Daar geven we ook uitleg over de stappen waarin we werken. Keer op keer bekijken we of we een volgende stap kunnen zetten. Of dat kan hangt af van hoe het gaat, hoe de regels worden nageleefd en natuurlijk de landelijke richtlijnen.

 

In razend tempo zwembad klaar voor opening

Normaal gesproken is de seizoensopening op de woensdag na de meivakantie. Dit jaar zou dat 13 mei zijn. De voorbereidende werkzaamheden en schoonmaak zijn dan vaak al 2 á 3 maanden aan de gang.

 

Corona veranderde de hele seizoenstart. Beheerder Dinande Wilgenhof:

 

“Vanwege de coronamaatregelen konden we nauwelijks klussen op het bad. Nadat de landelijke richtlijnen werden versoepeld, hadden we de opening op 14 juni gepland. Vervolgens hoorden we 6 mei dat zwembaden toch al open mochten. In razend tempo hebben we het zwembad samen met hulp van vele vrijwilligers klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. En we hebben de technische veiligheidsprotocollen en toetsen doorlopen. We zijn héél blij dat we toch al op 30 mei open kunnen. Ook al is het beperkt. Een zwemseizoen zoals andere zomers, zal dit jaar in het geheel niet worden bereikt.”

 

Belang van sport en bewegen

Dinande vertelt dat er goed contact was met de gemeente. “Zowel de gemeente als wij van het Leussinkbad wilden er alles aan doen om weer te zorgen dat mensen deze zomer kunnen komen bewegen. Zeker ook in deze coronatijd is het goed om te ontspannen en sporten. Veel binnensporten kunnen nog niet starten, buiten zwemmen wel!”

 

Bedankt voor je geduld!

We zijn u als gasten en in het bijzonder onze abonneehouders heel dankbaar. Ondanks de onzekerheid zijn de abonnees ons massaal blijven steunen.

Terug naar het nieuws overzicht